Home > Blog > Paket Wisata > Pakej Pelancongan Kuching Jogja, Bandung, Malang (Merapi)

Pakej Pelancongan Kuching Jogja, Bandung, Malang (Merapi)

Pakej Pelancongan Kuching Jogja Bandung Malang (Merapi)

Pelancongan Jogja sentiasa diminati pelancong, bukan sahaja pelancong tempatan tetapi juga pelancong asing. Yogyakarta atau lebih dikenali sebagai Jogja. Terdapat banyak tarikan pelancong Jogja yang boleh kita kunjungi, mulai dari pelancongan alam, pelancongan pendidikan, dan pelancongan kuliner. Kaliurang, Kaliadem dan Kalikuning adalah tarikan pelancong pupoler di Jogja. Begitu juga dengan pelancongan Bandung, dari pelancongan alam, kulinari, hingga sejarah, semuanya ada. Panorama indah Gunung Merapi, gunung yang paling aktif di Indonesia yang terletak di utara Yogyakarta. Anda akan menikmati pemandangan indah Merapi dengan hamparan sawah hijau dan udara sejuk menyentuh kulit anda, sebelum akhirnya dilitupi kabus. Amazing Singkawang tersedia Pakej Pelancongan Kuching Jogja, Bandung, Malang (Merapi) untuk Anda.

Beberapa tarikan pelancongan menarik di Jogja:
1. Malioboro
2. HeHa Sky View
3. Obelix Hills
4. Alun-alun Kidul
5. Tugu Jogja

Senarai tempat pelancongan di Bandung yang wajib dikunjungi:
1. Kawah Putih Ciwidey
2. Lembang Park & Zoo
3. Orchid Forest Cikole
4. Dusun Bambu Lembang
5. The Lodge Maribaya

Malang mempunyai banyak potensi pelancongan. Tempat pelancongan Malang ini sesuai untuk penggemar muzium.
1. Wisata Candi Singosari
2. Eco Green Park
3. Museum Angkut
4. Flora Wisata San Terra
5. Gunung Bromo

Anda harus bertolak sekitar jam 7 pagi untuk mendapatkan masa terbaik menikmati keindahan Gunung Merapi di Kaliadem.

Taman Negara Gunung Merapi yang diuruskan oleh kerajaan tempatan merupakan pemuliharaan alam semula jadi yang diselenggara dengan baik. Taman Negara Gunung Merapi (TNGM) merupakan warisan alam yang berbentuk kawasan berskala nasional. Kawasan TNGM berada pada ketinggian antara 600 – 2,968 m dari aras laut dengan kecerunan yang landai hingga ke bentuk muka bumi berbukit dan bergunung-ganang.

Untuk memenuhi keperluan anda dan kumpulan anda, Amazing Singkawang Team sedia membantu menyesuaikan pakej pelancongan yang diingini mengikut jangkaan dan bajet anda. Sila tentukan destinasi pelancongan yang anda inginkan di Jogja, Bandung, Malang (Merapi) kemudian nyatakan apa yang anda perlukan semasa lawatan.

Jika anda ingin bercuti bersama keluarga, rakan sekerja atau berkumpul dan aktiviti keluar, anda boleh berunding Pakej Pelancongan Kuching Jogja Bandung Malang (Merapi) dengan Amazing Team:

Konsultasi :

Amazing Singkawang
0896-6666-4100

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *