Home > Blog > Outbound > Pakej Team Building Kuching Singkawang

Pakej Team Building Kuching Singkawang

Paket Team Building Kuching Singkawang

Anda berada di Kuching mencari vendor team building untuk di Singkawang? Amazing Singkawang Team tersedia Pakej Team Building Kuching Singkawang. Apa itu team building? ialah proses mewujudkan team yang bekerjasama secara kohesif ke arah matlamat yang sama. Tujuan utama team building ini ialah pembinaan team untuk mewujudkan team yang kuat melalui pembentukan ikatan dan perhubungan. Ini sangat bermanfaat kepada perniagaan dan organisasi. Faedah dari team building ini termasuk peningkatan komunikasi, kemahiran merancang, motivasi pekerja, dan kerjasama pekerja.

Singkawang adalah lokasi yang cocok untuk melakukan aktiviti team building. Aktiviti menyeronokkan membolehkan mereka berhubung dalam suasana yang berbeza. Jarak antara Kuching Singkawang adalah sekitar 293 kilometer, dengan masa perjalanan sekitar 5-6 jam melewati PLBN Aruk.

Beberapa pilihan tempat untuk melaksanakan team building di Singkawang:

1. Dayang Resort
Dayang Resort adalah salah satu resort 3 bintang, tempatnya selesa, mempunyai suasana semula jadi yang indah. Sementara itu, untuk melaksanakan team building, ini sudah tentu tempat yang sesuai.

2. Resort Khayangan
Di tengah-tengah keindahan alam pemandangan pantai yang indah dan bersih. Resort Khayangan cocok menjadi tempat melaksanakan team building di Kota Singkawang

3. Bisa Camping
Bisa Camping adalah sebuah taman dengan berbagai jenis tanaman lokal Singkawang disana, seperti Alpukat Lilin khas Kota Singkawang. Ada pemandangan Gunung Passi yang cantik.

4. Batu Belimbing
Batu Belimbing merupakan sebuah taman dengan batu-batu besar yang dikelilingi tasik buatan. Batu besar ini berbentuk seperti buah belimbing yang sangat besar. Sudah tentu, pengunjung boleh mendekati batu itu dengan menaiki itik engkol.

5. Pantai Pasir Panjang
Destinasi pantai ini selalunya menjadi tempat kegemaran untuk Team Building.

Suasana semula jadi Singkawang yang selesa dan kemeriahan aktiviti pembinaan team dapat meningkatkan semangat dan motivasi kerja.

Harga untuk pakej team building berbeza-beza bergantung pada tempoh, bilangan peserta dan aktiviti yang dipilih. Kami Amazing Singkawang vendor team building yang mempunyai reputasi yang baik dan berpengalaman mengatur pembinaan team.

Dengan team building yang betul, team anda akan menjadi lebih mantap, bersatu dan bersedia untuk menghadapi cabaran bersama-sama. Jadi apa tunggu lagi? Rancang team building yang menarik di Singkawang

Jika anda ingin bercuti bersama keluarga, rakan sekerja atau berkumpul dan melancong, anda boleh berunding Pakej Team Building Kuching Singkawang dengan Amazing Team:

Konsultasi:

Singkawang yang luar biasa
0896-6666-4100

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *